Lebane: “Miholjski susreti sela Srbije”

Loading

ЛЕБАНЕ И ове године општина Лебане је код Министарства за бригу о селу прошла на пројекту  ради организације манифестације Михољски сусрети села, а за ту намену министарство је определило средства у висини од 492.530 рсд.

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је поводом рекордног одзива за учешће у манифестацији да „Михољски сусрети села настављају да букте Србијом“ и додао „оно што прихвати села Србије постаје традиционално за целу Србију“.

Чак 1.775 села учествоваће у Михољским сусретима ове године, а процењује се да ће бити рекордних 250.000 учесника и посетилаца. Богат културни и спортски програм  поново ће одјекивати селима Србије у току лета и јесени, од 1. јуна до 1. новембра.

У оквиру ове препознатљиве манифестације, посетиоце очекују спортске, културне, уметничке активности као и упечатљива гастрономска понуда у селима широм Србије.

Четврту годину у села која чине општину Лебане такмичиће се у спортским дисциплинама, а посетиоци ће моћи да пробају специјалитете краја које су припремиле вредне домаћице, да уживају у мелосу домаћих традиционалних песама и прелепој природи нашег краја.

На сајту Министарства за бригу о селу биће истакнут календар дешавања, па ће сви заинтересовани моћи да изаберу уз чији програм и на којој локацији желе да проведу квалитетно време.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor