Ogledalo vremena: Obeležen Dan zaštite životne sredine

Loading

Поводом Светског дана заштите животне средине Дом културе Печењевце у сарадњи са Одељењем за заштиту животне средине града Лесковца је и ове године организовао Фестивал кратког филма на тему заштите животне средине.

Учесници овог Фестивала су ученици основних школа града Лесковца који су са својим предметним наставницима снимили кратке филмове на дату тему. Најбољи су добили награде, а прву награду однела је ОШ Бора Станковић из Богојевца. У склопу манифестације, представљена је и изложба радова ученика Школе за текстил и дизајн Лесковац направљених од рециклираних материјала.

Такође, поводом обележавања Дана заштите животне средине ЦСУ Лесковац организовао је више радионица у циљу подизања свести за очување планете Земље. Данашњу радионицу водиле су научне демонстраторке Научног клуба Лесковац, а исти су посета деца припремне предшколке групе ОШ “Светозар Марковић” са својим васпитачицама. Прва радионица је била “Рециклирамо заједно”, а након радионице, малишани су боравили у згради Општине где су дали подршку акцији „Чеп за хендикеп“. Чеп за хендикеп је акција коју град Лесковац годинама подржава. Метална срца намењена одлагању чепова постављена су на улазу у зграду општине, у Услужном центру у Осмоспратници, на тргу, библиотеци. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима редовно прикупља чепове и на тај начин даје се скроман допринос овој хуманој и корисној акцији у оквиру које се набављају половна или нова ортопедска помагала за особе којима су потребна.

Удружење МНРО је, такође подржало данашњи дан. Председник Удружења је са члановима и представником Црвеног крста Лесковца посетио зграду Општине како би промовисали акцију коју традиционално годинама уназад споровде – у питању је акцција Где год нађеш добро место ти цвет засади, а у оквиру које деле бесплатно саднице цвећа са промотивним порукама. Црвени крст Лесковац, у исто време, дели промотивне летке „И ти си нечији пуњач – Дај крв, спаси живот“.

Opširnije o v d e 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor