Leskovac: Dva zaposlena u Udruženju penzionera – bruto plata 284.750 dinara

Loading

Dok je Leskovac na dnu lestvice po prosečnim primanjima, Udruženje penzionera je u 2023. godini imalo dva zaposlena sa bruto platom od čak 284.750 dinara. Plate zaposlenih, ali i prihodi od 25,7 miliona dinara godišnje, zvuče drsko i nehumano, imajući u vidu preko 6.000 penzionera sa najnižim penzijama.

Upitno je povećanje članarine jer se udruženje ne bavi delatnostima za koje je potrebno ulaganje (proizvodnja, trgovina itd.) ali i zbog čega ona uopšte postoji, imajući u vidu da su paketi pomoći penzionerima finansirani iz budžeta Grada, a banjska lečenja od strane PIO fonda. Udruženje je mesto gde se predaje dokumentacija sa dijagnozom bolesti, dok o prioritetima za banjsko lečenje mora odlučivati lekarska komisija, a ne naprednjački predsednici odbora koji ujedno dele pakete uz agitaciju za vladajuću stranku.

Forum penzionera SSP Leskovac je u više navrata ostao uskraćen za bilo kakav odgovor u vezi rada Udruženja i trošenja para penzionera, koje smo pošteno stekli tokom radnog veka. Transparentnost rada i dostupnost svima mora biti osnovno pravo svakog od nas. Naš Forum će nastaviti da upoznaje penzionere o nenamenskom trošenju njihovog novca i biti prvi u zaštiti interesa svih penzionera.

Mira Kostić, predsednica 
Foruma penzionera SSP Leskovac 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading