Narodna biblioteka Leskovac: Književni susret sa Vesnom Kapor

Loading

У четвртак, 13. јуна 2024. године у 18.00 сати, Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу организује „Књижевни сусрет са Весном Капор“.
У програму учествује проф. др Горан Максимовић, професор на Филозофском факултету у Нишу и књижевница Весна Капор.
P.S.
У четвртак, 13. јуна 2024. године у 18.00 сати, Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу организује „Књижевни сусрет са Весном Капор“.

У програму учествује проф. др Горан Максимовић, професор на Филозофском факултету у Нишу и књижевница Весна Капор.

Весна (Самарџић) Капор добитница је следећих награда: „Лаза Костић“, „Милош Црњански“, „Данко Поповић“, „Кондир Косовке девојке“ и „Меша Селимовић“, „Ђуро Дамјановић“ и „Златни беочуг“. Рођена је у Невесињу. Филолошки факултет завршила у Београду. Објавила је следеће књиге: „Три самоће“, „Небо, тако дубоко”, „Маша и медведи“, „По сећању се хода као по месечини“, „Венац за Оца“ и „Као што и вама желим“. Добитница је Повеље захвалности Филолошког факултета у Београду за изузетан допринос и успешну сарадњу у развоју наставе, језика, књижевности и културе. Проза Весне Капор преведена је на руски, македонски и мађарски језик.

 
Проф. др Горан М. Максимовић (Фоча, 1963), редовни професор за област Српске књижевности (Српске књижевности 18. и 19. века) на Филозофском факултету Универзитета у Нишу.  Као гостујући професор предавао је на више универзитета у земљи и иностранству: Нови Сад, Крагујевац, Бања Лука, Источно Сарајево, Марибор, Белгород, Кемерово, Москва, Санкт Петербург, Велико Трново, Темишвар, Букурешт, Арас, Поатје, Праг. На Филозофском факултету у Нишу обављао је више функција, а између осталог био је и декан Факултета од 2010-2016. године. Објављује у научним часописима и зборницима, саставио три антологије, објавио књиге научних монографија и расправа.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor