JUGmedia: Bahato ponašanje policije prema mladoj novinarki u 1,20 sati iza ponoći

Loading

ЛЕСКОВАЦ. – Припадник Полицијске управе у Лесковцу истраумирао је ноћас и угрозио сигирност новинарки Југмедие када је, радећи свој посао на терену покушала да фотографише саобраћајну незгоду на јавној површини у овом граду, због чега ће му бити поднесена кривична пројава.

Полицајац, чији је изглед упамћен, налетео је на новинарку и надкрлио се над њеном главом, дрско и увредљиво јој бранећи да фотографише, без обзира што му је претходно објаснила да је новинар и да само ради свој посао. При том, она није повредила обележени простор око места где се догодила незгода, али је полицајац, идући према њој шутирао већ постављене чуњеве како би проширио заштићено место, а њој онемогућио пролаз и прилаз.

„Била сам на тротарској површини, далеко од места незгоде, док су чуњеви били на коловозу. Из искуства знам да обележен простор не сме да се пређе због доказа у истрази. Иако сам била веома уплашена, трудила сам се да останем прибрана, будем љубазна и да му објасним да само радим свој посао. Ништа није помогло. Нисам успела да начиним добру фотографију, па сам се удаљила са лица места“, каже наша новинарка.

Све ово дешавало се 1,20 сати иза поноћи.

Cenzolovka: Sloboda medija u Srbiji u strmoglavom padu

У својој бахатости, полицајац је, уносећи се у лице младој новинарки питао и следеће: „Зар ви (новинари п.н.) морате увек да будете ту? Може ли нешто да прође без вас?“, питао је уз видно одобравање свог млађег колеге.

То су, заправо, они полицајци које новинари Југмедие срећу на терену, којима се увек јаве и чији рад веома цене.

Оно што се најмање очекује то је да ти теренски полицајци не ремете рад новинара, а оно што се никако не очекује то је да не нападају новинаре, да им не наносе трауме и да се новинар не осети угрожено радећи свој посао на терену од стране чувара реда и мира!

Југмедиа ће због овог немилог догађаја, поред кривичне пријаве за претпљену душевну бол и угрожавање сигурности, обавестити начелника ПУ Лесковац и министра полиције.

Такође, очекујемо хитну реакцију Основног тужилаштва у Лесковцу, конкректно, заменицу тужитељек Соње Милошевић, која је задужена за случајеве напада на новинаре, а која се на случају Југмедие није показала објективном, будући да је један директни вербални напад са вулграним претњама и увредама на нашу, такође младу новинарку, подвела под ремећење јавног реда и мира, због чега су наше колеге, новинарски бардови из Београда били у шоку на заједничком састанку са тужитељима.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor