Ogledalo vremena: Teretana na otvorenom u MZ “Veljko Vlahović”

Loading

Данас је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима обишао месну заједницу Вељко Влаховић где је изграђена још једна теретана на отвореном укупне вредности 2,3 милиона динара.

Градоначелник Цветановић је тада рекао: „Уместо стандардних справи за вежбање, ови мобилијари намењени су онима који у току вежбе преферирају да користе тежину свог тела у току тренинга.

Изградња ове теретане реализована је у сарадњи са организацијом Helvetas. Заједно смо до сада изградили пет дечјих игралишта и четири теретане на отвореном, укључујући и ову, са укупном инвестицијом од 28 милиона динара. Ова теретана, са инвестицијом од 2,3 милиона динара, представља део тог широког пројекта који настоји да Лесковац учини здравијим и активнијим местом за живот.

Теретане на отвореном су већ постале омиљена места за окупљање наших суграђана. Поред теретане коју данас обилазимо, овакви простори биће доступни у Брaтмиловцу, на кеју иза Дома пензионера и у парку Краља Петра Првог, прилагођени и за особе са инвалидитетом. Ове локације су осмишљене тако да подстакну све генерације на физичку активност, дружење и здрав живот.

Као што видите овде имате могућност коришћења простора намењен деци, затим терен за одбојку, травнати терен за фудбал, тако да сада овде имате прелеп простор за децу свих узраста да могу да се друже и проведе слободно време. Свако овде може пронаћи оно што му одговара, да ужива, да се дружи. Овај простор могу користити сви, од бака и дека, преко родитеља до деце.“

Председник месне заједнице Вељко Влаховић Предраг Станковић, рекао је: „Задатак представника месне заједнице је да буду на терену, разговарају са грађанима, да се уради све оно што може и што иде у прилог нашој омладини. Тако смо искористили и овај простор за мобилијар за наше најмлађе, затим нам је ту и терен за одбојку, фудбал, а такође и справе за оне који воле да вежбају. Овде има много деце, који користе овај простор.“

Градоначелник Цветановић је данас поменуо и поједина улагања у Медицинску школу, терен у вредности од 3,9 милиона динара, подсетио да је грејање било повезано са болницом, а да је данас независно где је уложено између 9 и 10 милиона динара за реконструкцију подстанице која је била намењена другачијем систему, вредност подстанице је исто 3,5 милиона динара.
Додао је да је данас на седници Владе усвојена Одлука о споразуму који решава проблеме са блокадом рачуна школе и тиме потврђен поступак потписивања.

Напомена:

Пројекат из области јавног информисања на територији града Лесковца у 2024. години. „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor