Ogledalo vremena: Deca iz hraniteljskih porodica otišla na letovanje

Loading

Деца без родитељског старања која се налазе на породичном смештају, хранитељству, су и ове године захваљујући Граду Лесковцу, Центру за социјални рад, уз велику подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, отишли на летовање 10 ноћи, 11 дана, у Неа Каликратији.

Децу без родитељског старања су на летовање испратили заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић и члан Градског већа Александар Пејчић. Они су деци и хранитељима пожелели срећан пут и леп провод у име градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића.

Заменица Димитријевић рекла је тада: „У хранитељским породицама у Лесковцу одраста 113 детета. По законским прописима деца на хранитељству имају право или на летовање или на екскурзију. Ове године је 35 детета одабрало летовање. Тим стручњака из Центра за социјални рад у Лесковцу је за њих организовао летовање и за ту намену издвојено је 3,3 милиона динара. (средстава су из министарства)

Деци је обезбеђена лекарска пратња, спасиоци, са њима ће кренути и хранитељи, који путују о свом трошку и три стручна радника Центра.

Циљ града Лесковца је да успостави ефикасан систем социјалне заштите који ће одговорити на потребе свих грађана и који ће подржавати рањиве појединце и групе којима је потребна помоћ друштва и државе. Наша је обавеза да деци из хранитељских породица, као најрањивијој групи у систему социјалне заштите, пружимо сву могућу љубав, негу, дом, подршку и поверење.“

Напомена: Пројекат из области јавног информисања на територији града Лесковца у 2024. години. „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“                          

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor