Ogledalo vremena: Karneval proslavio punoletstvo, ugostio 36 karnevalskih grupa

Loading

Градски трг у Лесковцу поново је вечерас био центар карневалског покрета. Ватромет боја, разни костими, маске, карневалска поворка и наступи карневалских група пружили су право уживање публици.

Карневал Лесковац се ове године одржао по 18. пут, прославио пунолетство и угостио 36 карневалских група, наступиле су и две групе лесковачких мажореткиња, из Србије, Републике Српске, Италије, Турске, Грчке, Румуније, Црна Гора, Хрватске, Словеније, Бугарске, Северне Македоније.

Пре почетка наступа на тргу, Карневал је отворен симболичним уручењем кључева града овогодишњој краљици Карневала, која је трећи пут изабрана за принцезу и тиме постала Краљица, и малој принцези, као и обраћањем учесницима и публици.

Заменица градоначелникa Лесковца др сци. мед. Горана Цветановићa, који је и председник ФЕКК-а за Србију, је у његово име уз чувени карневалски поздрав „ЈАСУ, ЈАСУ, ЈАСУ“ свима пожелела да уживају у вечери и рекла: „Данас је посебан дан за нас, јер славимо 18. годишњицу и пунолетство Лесковачког карневала! Лесковац је већ 18 година домаћин једног од највеселијих и најшаренијих догађаја у нашем крају. Поносни смо што смо успели да одржимо ову традицију, окупљајући љубитеље карневала из целе Србије, али и шире. Карневал је манифестација која нас све повезује и подсећа на важност заједништва и радости.

Данас, док отварамо овогодишњи Карневал, желим да изразим дубоку захвалност свим учесницима карневалских група, представницима Федерације европских карневалских градова, гостима, нашим суграђанима који негују ову традицију, као и свима вама који сте се окупили да заједно прославимо ово важно дешавање.

Нека нам овај Карневал донесе много смеха, радости и незаборавних тренутака. Нека сваки наступ буде израз вашег талента и страсти према овој дивној традицији.“

Обратио се и потпредседник Интернационалног Борда ФЕКК-а Александар Цицимов и рекао: „Имам изузетну част да пренесем поздраве нашег председника Ларса Алгела, као и нашег Интернационалног Борда. Вечерас имамо задовољство да видимо рекордни број група и делегација, не само због пунолетства, већ због 43. конвенције ФЕКК-а одржане прошле године. Захваљујући Карневалу Лесковац и Струмица су постали побратими. Честитaм још једном пунолетство. Хвала на гостопримству.“

Александар Васовић, члан Борда ФЕКК-а се такође захвалио на гостопримству, пожелео свима да уживају и позвао публику за гласни врисак поводом пунолетства Карневала Лесковац.

Победу су ове године однеле групe:

Креативни студио Авангарда из Лесковца за најбољу кореографију, Moonlight shadow из Лесковца за најбољу маску и група Газели струмички из Струмице за најбољу карневалску групу.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor