MUP: Hapšenje zbog pranja novca!

Loading

Због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и прање новца, полицијски службеници ће поднети кривичну пријаву против брата ухапшеног – М. Л. (1980) организатора организоване криминалне групе и још шест особа, чланова ове ОКГ, који се налазе у притвору.

Сумња се да је ова организована криминална група деловала са циљем да, лажним приказивањем чињеница о пореклу новца, купујући некретнине у Србији и Грчкој, као и скупоцене аутомобиле, прикрију незаконито порекло имовине која је прибављена криминалном делатношћу припадника ОКГ у дужем временском периоду.

Како се сумња, у периоду од 2006. до 2023. године, припадници ове ОКГ су  извршењем кривичних дела разбојништва и тешких крађа у иностранству, отуђили имовину и прибавили противправну имовинску корист у вредности од најмање 13.000.000 евра у виду скупоцених сатова, накита, дијаманата и других вредних предмета.

Осумњичени припадници ОКГ су затим вршили пренос имовине, лажно приказивали чињенице приликом полагања готовине у пословним банкама у намери прикривања њеног незаконитог порекла, куповали и продавали девизе, као и стицали имовину и то: стамбено-пословни објекат у Нишу са 16 стамбених јединица, пословном јединицом и 18 гаражних места, две стамбене јединице у Нишу, 7 апартмана на Копаонику, два апартмана у Грчкој, све у укупном износу у тренутку стицања од око 1.300.000 евра.

Претресом станова и других просторија на територији града Ниша, које користе осумњичени, пронађена је и одузета пословна документација, луксузни ручни сат, већа количина новца у еврима и швајцарским францима, као и други предмети важни за кривични поступак.

Осумњиченом М. Л. (1977) је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити спроведен у надлежно тужилаштво.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor