Superliga: Na novom stadionu u Leskovcu u prvom kolu igraju Radnički – Železničar

Loading

Због чињенице да стадиони неколицине клубова не испуњавају суперлигашке стандарде или су радови на уређењу травнате подлоге на тим објектима у јеку, чак четири утакмице првог кола играће се у градовима који ће бити само привремено решење за домаћинство.
Тако ћемо у првој рунди гледати суперлигашке утакмице у ЛознициУжицуЛесковцу и Бачкој Паланци.
Од раније је познато да ће фудбалери Партизана први меч у новој сезони, као гости, играти на новом стадиону “Лагатор” где ће их угостити екипа Напретка.
Крушевљани реноирају свој стадион, отуда и ова дислокација.
Исте вечери у Лесковцу, на још једном новом спортском објекту, крагујевачки Раднички ће угостити панчевачки Железничар, такође због преуређења “Чика Даче”.
Екипа Пеђе Дудића ће до даљег играти своје мечеве као домаћин у Лесковцу, и оне европске.
Новајлија у лиги Текстилац из Оџака не само да нема травнату подлогу за стандарде суперлиге већ и комплетан стадион те ће наредне сезоне играти на 40 километара удаљеној Бачкој Паланци, на објекту “Славко Малетин-Вава”.
Тако се овај град враа на суперлигашку мапу после неколико сезона, након што је локални клуб Бачка био десо елитног ранга.
Елитни фудбал играће с и у Ужицу неко време, тамо ће лучанска Младост бити домаћин док се терен у Лучанима не усклади са стандардима. Младост ће у првој рунди првенства угостити екипу ОФК Београда.
Када смо већ код “романтичара”, повратник у највиши ранг српског фудбала као домаћин ће наредне сезоне играти у Зајечару.
Коначно, ни фудбалери Новог Пазара у првој рунди неће дочекати противниак на својој старој локациији, на свом стадиону, већ на оном помоћном. Разлог су радови на постављању нове, хибридне подлоге, на главном игралишту клуба са Јошанице.

Нова сезона Суперлиге стартује 20. јула, преноси Б 92.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading