Leskovac: Deveti protesti #1od 5miliona – govorio Marko Šelić Marčelo, pisac

Loading

LESKOVAC – U Leskovcu su sinoć održani deveti protesti građana #1 od pet miliona na kojima je govorio Marko Šelić Marčelo, pisac iz Beograda, koji je optužio vlast za stanje u zemlji uz ocenu da je iz glavnog grada došao autobusom da podrži Leskovčane koji su nezadovoljni prilikama u državi i aktuelnim režimom.

„Što se nekih zahteva sa ovih protesta tiče, moram da kažem da se ne slažem sa onim delom sa ostavkama. Eno kako Jutka podnosi ostavku, tako će izgledati i sve njihove ostavke. Dovešće nekog drugog ili ih neće ni skinuti. Nije poenta u tome, nego u promeni sistema, slobodi medija, prestanku vladavine straha. To donosi promenu, a ostavke su tu idi mi-dođi mi.“

Marčelo je kazao da će Vučić biti upamćen kao zla maćeha uz ocenu da je kod njega glavna stvar razgraničenje, ali ne samo sa Kosovom, nego i među ljudima. Podela na ove i one, na one koji gledaju Pink i Hepi i one koji gledaju N1, na one koji čitaju tabloide i one koji čitaju Danas, na one koji sve smeju i one koji nemaju nikakva prava… Ako se setimo da imamo građanske dužnosti, povratićemo i građanska prava! Ali, ako mislimo da nam je svejedno nećemo napraviti ništa ni sa ovim ni sa sledećim režimom“.

Svi smo mi Marija Lukić iz Brusa, svi smo novinar Jovanović, svi smo bili u onom helikopteru, Hercegovačkoj, na naplatnoj rampi… Svi smo obespravljeni, svi pate, osim jedne određene kaste, ali ako na to sada pristanemo, nećemo imati šansu da to ikada promenimo.“

Posle protesta na Širokoj čaršiji, ispred Leskovačkog kulturnog centra, kolona građana je mirno prošetala ulicama grada noćeći prepoznatljivi transparent #1od5miliona Leskovac.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor