Evropska nedelja sporta u Leskovcu

Loading

Поводом Европске недеље спорта, хала „Партизан“, у чију реконструкцију је уложено око 70 милиона динара, се данас орила дечјим смехом и батом лопти и спортских реквизита јер је у њој одржан сусрет лесковачких спортских клубова на ком је преко 100 младих спортиста. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је обишао све спортисте и разговараон са њима о предстојећим такмичењима и активностима.

Присутнима се обратио члан Градског већа Александар Пејчић: „Локална самоуправа се веома одговорно односи према свим спортистима, спортским радницима и спортским објектима у нашем граду, што се многоструко исплатило, ми тренутно имамо неколико клубова који се такмиче у савезном и републичком рангу и наставићемо тако. Надам се да ћемо демонстрацијом ових спортова изазвати велику позорност код наших суграђана како би се прикључили овој нашој спортској породици.”

У име спортиста говорио је мачевалац Михајло Младеновић:

„ Члан сам кадетске и јуниорске репрезентације Србије, а од недавно и судија А категорије мачевалачког спорта за оружје сабља. Мачевањем се активно бавим од 2014. године, вредно тренирам и за то време сам освојио бројне награде. Хвала граду Лесковцу и градоначелнику Цветановићу на подршци коју нам константно пружају, без чије помоћи ништа од свега овога не би било могуће.

Услови за бављење спортом су никад бољи, стога желим да овим путем позовем све да тренирају, да се пронађу у неком спорту као што сам ја пронашао мачевање.“

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016