Vlasotince: “Ukusi juga” proslavili mali jubilej

Loading

 Разговори са људима на оваквим манифестацијама увек  добро дођу да у директном контакту видимо где и како још можемо да помогнемо, рекла је државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Ивана Поповић на отварању манифестације Укуси југа у Власотинцу. Она је подсетила да је ову годину обележила дигитализација наше пољопривреде.

-Друга ствар по чему је ова година дефинитивно препознатљива је рекордан буџет министарства. Подигли смо субвенције по хектару, радило се на подизању сточног фонда, а плаћамо и сваки литар млека који се произведе – рекла је Поповић.

Манифестација Укуси југа окупила је пети пут мале произвођаче хране и пића и ручно рађених предмета из Јабланичког округа, њих 22, у циљу очувања традиције и обичаја нашег краја.

-Ја бих на то додао да смо осим по доброј храни и пићу познати по срдачности и гостољубивости и да је то понекад храна за душу. Тако смо спојили гостопримство и богату трпезу, што је довољно да се гости код нас добро осећају, а да успут виде и све туристичке садржаје које наше место нуди – рекао је заменик председника општине Власотинце, која је покровитељ манифестације, Владимир Коцић.

У име Туристичке организације, Оливера Цветковић је изразила задовољство што се мали, али значајан јубилеј прославља у присуству представника Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

-То нам говори да је наш рад видљив и препознат као нешто добро – рекла је Цветковић.

Песму „Беше си“, на призренско-тимочком дијалекту, говорила је аутор  Јелена Сарић Цветковић. Песма, која сведочи о некадашњем животу на селу, изазвала је пуно емоција код публике.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor