Predškolska  ustanova „Milka Dimanić“: Jednaesta “Kreativna radionica”

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Традиционална власотиначка летња креативна радионица је ове године организована по 11. пут у просторијама Предшколске установе „Милка Диманић“. Свој рад ликовна радионица је почела 24. јуна, а завршена је изложбом дечјих радова 27. јуна. Тема овогодишње летње креативне радионице је била израда сценских костима. По речима ликовног педагога и водитеља радионице Мирјане Димитријевић, костими су део многих предшколских активности, манифестација и догађаја.

„Сама израда костима је веома захтеван процес јер управо су костими део карактерних улога и неопходни су да би се једна улога на сцена изнела. У претходним годинама кренули смо са израдом костима, део по део, а ове године смо наставили. Присутни су кроз ревију могли да виде наше костиме кроз који презентују ликове из многих бајки. Било је ту Снежне краљице, Пепељуге, Снежане, Ивице и Марице и др. Поред израде костима бавили смо се и израдом сценског простора и могу рећи да смо ових неколико дана живели у бајкама“, рекла је ликовни педагог и водитељ радионице Мирјана Димитријевић.

Поздрављајући све присутне , Снежана Филиповић, директорка власотиначког вртића „Милка Диманић“ је истакла да деца, али и васпитачи који учествују на летњој креативној радионици трагају за сопственим ликовним изразом. „Учешћем на радионицама успели смо да отворимо врата креативности дечјег ликовног изражавања. Истовремено њиховим васпитачима пружамо могућност да се стручно усавршавају“, казала је Снежана Филиповић.

Иначе, ове године на радионици су, поред власотиначког вртића, учествовали и вртићи из Коцељеве, Владимираца, Врања, Медвеђе, Лајковца, Крагујевца, Малог Зворника, Димитровграда, Пирота, Великог Градишта, Бојника, као и вртић из Елин Пелина, из Бугарске.

Власотиначка летња креативна радионица је школске 2012/13. године акредитована као облик стручног усавршавања од стране Завода за унапређење образовања и васпитања Републике Србије, те су учесници овом приликом од организатора добили сертификате – преноси лист Власина.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading