Leskovac – Guberevac: Rehabilitacija puta

Loading

Данас је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима обишао радове на рехабилитацији две деонице пута у селу Губеревац у дужини од 500 метара.

  • Ови радови део су уговора о рехабилитацији дела општинских путева и градских саобраћајница на територији града укупне вредности 28,4 милиона динара које се финансирају из буџета града Лесковца.  У оквиру тог уговора, завршени су радови на делу коловоза Поречке улице и улице Милана Момчиловића, уређење тротоара у улици Боре Станковића, рехабилитација дела коловоза од Доње Слатине ка Рајном Пољу, на путу Драшковац – Пуковац, пут ка Шарлинцу,  Богојевце – Злокућане, Богојевце – Горња Локошница, деоница према Доњој Локошници, на путу Лесковац-Грделица, деоница пута од Вучја према хидроелектрани и на путу Бунушки Чифлук према Жабљану, путу ка Разгојни, затим Разгојна-Грданица-Смрдан, Величковци-Дрћевац, пут у Бадинцу. Укупно ће бити рехабилитовано 4,8 км коловоза.
  • Градоначелник Цветановић je данас казао да на појединим деоницама према Доњој Јајини, Турековцу и селу Шишинце, није било могуће извести рехабилитацију због почетка радова на реализацији ОРИО програма који вреди 18 милиона евра. Најавио је да ће у друштву медијских екипа у току наредне недеље посетити неку од 12 локација на којима се изводе радови и додао:
  • „Ови радови, на рехабилитацији, су још један корак ка остварењу нашег циља – стварања бољих услова за живот свих наших грађана, без обзира на то да ли живе у граду или у селу. Знамо да је квалитетан пут основни предуслов за развој сваке заједнице.
  • Подсетићу вас да смо пре две године улагањем од 17,4 милиона динара реконструисали смо пут Бадинце-Губеревац-Мала Грабовница, а новим сјајем засијала је и школа са улагањем од 18,5 милиона динара. Наставићемо да и у наредном периоду створимо боље услове за живот свих нас.“
  • Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња, рекао је: „Радимо пресвлачење градских саобраћајница, односно деоница на којима смо имали учестала крпљења ударних рупа и деформацију коловоза. Циљ нам је да све рехабилитујемо како би повећали безбедност свих учесника у саобраћају. Предмет уговора је припрема деоница и асфалтирање, након тога уређење банкина.“

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: