Власотинце: Сликар Александар Спасић представио се у бугарском граду Монтана

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Изложба слика младог власотиначког сликара Александра Спасића отворена је 27. маја у Уметничкој галерији „Кирил Петров“ у бугарском граду Монтана. Спасић се публици представио – изложио 45 слика из циклуса „Пејзажи“. Овај талентовани уметник је дипломирао на Високој струковној школи за текстил и дизајн у Лесковцу. Самострално је излагао четири пута у Власотинцу и Вучју. Учествовао је на бројним колективним изложбама и колонијама. Прошле године је освојио прво место на 56. октобарском салону у Лесковцу, а 2015. године је био свеукупни победник на Светосавском салону у Вучју. У оквиру пројекта “Слике Власотинца“, који је реализовао Културни центар, а финансирало Министарство културе и информисања, Александар је прошле године урадио 24 слике са мотивима и знаменитостима Власотинца.
„Ово је моја прва међународна изложба. Отварања изложе и боравак у овом предивном граду за мене су једно незаборавно искуство. Домаћини Асен Асенов, представник Општинског омладинског центра и сликар Николај Пенков су нас упознали са историјатом и знаменитостима Монтане и настанком уметничке галерије у којој сам излагао. Публика је била одушевљена сликама и показала је велико интересовање за моје стваралаштво. Посебно ме радујем што ће у оквиру сарадње Власотинца и Монтане своје слике код нас излагати и Николај Пенков. Размењиваћемо искуства, а пријатељи смо постали већ при првом сусрету“, преноси своје утиске Александар Спасић, бележи лист Власина.
„Изложба у Монтани је резултат сарадње Културног центра Власотинце, Певачке групе „Пастренец јуниор“ и фолклорног ансамбла „Младост“. У оквиру овогодишњег Лета у Власотинцу 8. јула ће бити отворена изложба бугарског академског сликара Николаја Пенкова из Монтане. Само дан касније, пред власотиначком публиком неступиће певачка и фолклорна група из Монтане. За наше установе културе је веома важно што смо успели да сарадњу на пољу размене музичких садржаја, пре свега фолклора, ове године проширимо и на ликовну уметност“, истиче Братислав Валчић, уметнички руководилац програма у Културном центру.

Као добродошлицу гостима и емотивну увертиру за отварање изложбе чланови певачке групе „Пастренец јуниор“ извели су српску народну песму „Дуње ранке“.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor