Učenički parlament OŠ „Osmi oktobar“: Humanitarno veče „Ruka ruci“ – podrška Slavoljubu Petkoviću

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Ученички парламент Основне школе “8. октобар” синоћ је у сарадњи са Народном библиотеком “Десанка Максимовић”, Културним центром Власотинце, Удружењем “Севап” и Женским певачким друштвом Власотинца, организовао хуманитарно вече као начин подршке и помоћи двадесетседмогодишњем Славољубу Петковићу из Кукавице, који већ три године бије тешку битку са лечењем карцинома – преноси лист „Власина“.
Вече под називом “Рука руци” приређено је на иницијативу Јелене Ђокић, професорке српског језика и књижевности у овој школи, која води Ученички парламент. Само неколико недеља раније, мали хуманитарци “8. октобра” прикупљали су на овај начин помоћ за лечење мале Петре из Грделице. Они се добру уче од најранијих дана.
“Рука руци” је подстрек другима да пробуде хуманост у себи и подстакну је код својих пријатеља, колега, познаника. Моја идеја је да је рука која даје увек наспрам руке којој пружа, никада изнад ње. Верујем у добро и ове младе људе. Мој циљ биће испуњен ако бар једно од ове деце која учествују у програм буде спознало значај хуманости, племенитости и доброчинства”, рекла је Јелена Ђокић, позивајући присутне да донирају новац у складу са својим могућностима.
А ми верујемо да су синоћ сва деца спознала ту најважнију животну лекцију и још боље је пренела на све у галерији библиотеке који су дошли да пруже руку подршке Славољубу.
Посебну лепоту овој вечери посвећеној доброти и даривања дао је Дечји црквени хор ученика поменуте школе. Њихови нешто старији другари казивали су стихове о хуманости доброти и лепоти даривања. Уследио је наступ гимназијалки Миле Митић, Петре Диманић, Милене Крстић и Марте Станковић, које су својим раскошним гласовима давно побрале све симпатије и поштовање публике. Да доброта не познаје границе показали су и чланице Женског певачког друштва које су се представиле неколико популарних песама народне и забавне музике.
Било је веома тешко пре три недеље када смо сазнали за најтежу борбу коју Славољуб Петковић тренутно води. Сада се некако нада враћа, јер се шири мрежа људи који желе да помогну његово лечење.
Помоћ се може уплатити на следеће рачуне:
ОТП банка Србије
Славољуб Петковић
Кукавица, Власотинце
Број рачуна је: 275-0021171826469-64
Помоћ из иностранства може се уплатити на рачун
SWIFT SOGYRSBG EBAN
RS 35275002117475073640
Уплате могу да се обаве и преко
WESTERN UNION
MONEY GRAM
уз обавезно слање контролног броjа

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor