PROF. DR DRAGOMIR RADOVANOVIĆ: Izabrana dela u deset tomova, previd ili namera!

Loading

LESKOVAC – Ovo su moja izabrana dela.Dole se vide i pojedinačno. To je bio moj projekat kojim sam konkurisao za sredstva namenjena kulturi. Juče su ova sredstva zvanično dodeljena u sali Opštinske skupštine.Napisao sam sledeći komentar.
,,Čestitam dobitnicima i želim im da realizuju svoje projekte. Ja nisam bio te sreće, jer me već četvrti put odbijaju bez obrazloženja. Prvi projekat je bio za ediciju oObredi, običaji i narodne umotvorine leskovačkog kraja” kojim sam prijavio sa svojim timom 35 naslova. Uprkos odbijanju,realizovali smo 13.
Drugi i treći put je bilo za moje knjige. Ovoga puta, konkurisao sam projektom IZABRANA DELA u 10 tomova. Odbijen sam ponovo. Projekat sam realizovao. Samo da podsetim Komisiju da je Leskovac jedini grad u zemlji u kome živi autor koji je premašio više od 200 naslova svojih knjiga. Ako vodimo računa o tradiciji i kulturi, neka se i to zna. Našoj biblioteci poklonio sam svojih 210 naslova, jer pišem za narod. Nastaviću sa svojim radom, a nadležni neka ocenjuju na osnovu svojih kriterijuma. Kako ko radio,tako mu Bog pomogao!”
Baš me interesuje mišljenje nekog iz Komisije i nekog iz Gradskog veća.
Interesuje me i vaše mišljenje da li je reč o previdu ili o nameri.
Izvor: FB Dragomir Radovanović
PROF. DR DRAGOMIR S. RADOVANOVIĆ, NAJPLODNIJI LESKOVAČKI PISAC

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor