Vlasotince: Književno-muzičko veče, učesnici Jelena Milenković, književnica i “Dobardante”

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Синоћ је у дворишту Културног центра приређено музичко- књижевно вече. Учесници програма били су Банда „Добарданте“ и књижевница Јелена Миленковић. „Добарданте“ бенд први пут је у Власотинцу наступио прошлог лета.
На свом репертоару има познате поп и рок песме са простора бивше Југославије.
Како каже Иван Васић, оснивач бенда, најчешће свирају музику са простора некадашње Југославије, понајвише са београдске, загребачке и сарајевске музичке сцене уз које су стасавале многе генерације сада већ средовечних људи, а све чешће их слушају и млади.
На репертоару Ивана Васића и Владимира Митића синоћ су биле незаборавне песме Оливера Драгојевића, Црвене јабуке, Здравка Чолића, Масима Савића, Влатка Стефановског, Индекса, Саше Ковачевића, Парног ваљка, Индекса. Акустична музика била је одлична подлога за књижевне минијатуре Јелене Миленковић.
Са Јеленом Миленковић власотиначка публика се упознала ранијих година током представљања њених романа “Цепање душе” и “Не веруј речима”.
Јелена Миленковић је по образовању инжењер електротехнике и рачунарства, дугогодишњи је новинар и водитељ, а публика је последњих година зна као врсног књижевника бритког на перу. До сада је објавила седам књига и романа. У својим књигама је показала да одлично уме са речима и да су речи њено најјаче оружје.
Својим делима, кажу критачари, уме да створи јаку емоцију која дуго траје. Она је жена са срцем сањара и одлучношћу ратника, тврде они који прате њен књижевни рад. Јелена је синоћ са публиком поделила сегменте из својих књига и текстове објављене на друштвеним мрежама пре скоро читаве деценије.
Вече је завршено наступом Тијане и Игора Тричковића, који су извели песме „Ово је Србија“ и „Тамо далеко“.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor