Dragomir S. Radovanović: Hvala kolegi Danilu Kociću na objavljenoj knjizi o mome radu

Loading

Komentar povodom knjige Danila Kocica ,,Prof. dr Dragomir S. Radovanovic: hrestomatija i komentari”
Knjigu sam sa zadovoljstvom pročitao, verovatno što je posvećena meni i što je o meni. I za čudo,mogu vam reci, da sam tek sada shvatio svoje delo i svoj doprinos leskovačkoj i srpskoj knjizevnosti. To možda i zbog toga što je moj moto bio – moje je da radim, a na drugima je da ocenjuju to što radim.
Većinu kritika, osvrta, recenzija predgovora i pogovora sam čitao kada je trebalo ali, po mom običaju, to nisam mnogo ozbiljno shvatao, jer mi je bilo bitno da sam lično zadovoljan. Medjutim, sada, kada sam na jednom istom mestu, sagledao ono što je pisano o meni i mom radu, mogu reći da da sam tek sada svestan svoje misije koju, dakle, uspešno obavljam i to po ocenama drugih. To će mi biti podstrek da jos više i ozbiljnije radim u buduće, po cenu smanjenja aktivnosti na drugim poljima.
Kolegi Danilu Kociću, zahvaljujem na izuzetno sistematičnom radu, jer da budem iskren, ja tako nesto ne verujem da bi ikad mogao da uradim, jer pisanje ovakvih dela zahteva ogroman rad i trud, istraživanja, prikupljanja gradje, njeno sistematizovanje, razvrstavanje, čitanje, citiranje…
Za ulozeni trud, sistematcnost i upornost da napiše ovakvu knjigu, kolegi Danilu Kociću,svaka cast. Hvala ti kolega Danilo i, ako Bog da zdravlja, moguće je da ti se odužim nekom svojom knjigom.
Pozdrav Danilu i svim mojim čitaocima!

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: